keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kolme kertomusta Raamatusta moderneina versioina

Aamu aukeni täällä Paljakassa vielä harmaana. Ajoimme eilen tilaisuuden jälkeen sateessa 40km hienolle mökille. Illan tilaisuudessa lauloi ja puhui evankelista Merja Hautanen ja Jaakko Sopanen.

Merjan kertomus elämästään oli ihmeellinen. Täydellisestä neurologisesta vauriosta, joka oli viemässä häneltä hengen, Jumala paransi ja vuoden ajan hän eli Pyhän Hengen voimassa ruumillisten voimien ollessa lopussa.

Mutta niihin Raamatun kertomuksiin. Vuosi sitten Kemin torilla sain kokea Sykarin kaivon tarinan modernina versiona, kun eräs nainen vähän samalla lailla saatuaan syntinsä anteeksi, lähti hakemaan sukulaisia torille katsomaan meitä. Näinhan Raamatussa Sykarin kaivon nainenkin Jeesuksen kohdattuaan lähti hakemaan kaupunkilaisia.

Tänä vuonna olemme saaneet elää todeksi Laupiaan samarilalaisen kertomuksen ja sen, missä paimen jättää 99 hurskasta ja lähtee etsimään sitä yhtä eksynyttä ja pulassa olevaa lammasta. Ensimmäisestä voit lukea tarkemmin aikaisemmista kirjoituksistani, tämä tapahtui Rovaniemellä.

Viimeinen kertomus muuttui "lihaksi" kun olimme Kittilässä. Etsimme yhtä viime vuonna uskoon tullutta nuorta ihmistä tai siis yritin häntä tavoittaa jotta voisimme kohdata ja jutella. Hän kävikin moikkaamassa, mutta kaverinsa jano vei kaljatelttaan. Toisena päivänä en häntä tavoittanut lainkaan. Illalla seurakunnassa alkurukousta lopettaessani minulla soi puhelin ja tämä ihminen soitti.

Keskeytin oman osuuden ja kehoitin muusikkoamme soittamaan laulun. Itse poistuin puhumaan puhelimeen. Kävi ilmi, että kyseinen henkilö luuli meidän edelleen olevan markkinoilla ja aikoi tulla sinne meitä tapaamaan. Jouduin sanomaan, ettemme enää ole vaan seurakunnassa ja aamulla lähtisimme.

Lopulta tilanne johti siihen, että tilaisuuden jälkeen koko letkamme ajoi tämän ihmisen kerrostalon luokse ja siellä saimme kohdata yhden kadoksissa olleen lampaan ja rukoilla hänen puolestaan. Lukuisten pitkien halausten ja kyynelien lisäksi.

Kun Jumalan sana muuttuu todeksi, niin se voi tehdä kipeää. Mitä ajattelevat nuo 99 hurskasta kun paimen lähtee hakemaan tuota yhtä eksynyttä? Voi tulla paheksuntaa, ihmettelyä jne. Tai kun oikeasti joutuu / saa toimia kuten samarialainen kertomuksessa.

Saatamme lukea Raamattua miettimättä, että millaistakohan olisi, jos ne kuvaukset muuttuisivat todeksi. Me olemme saaneet kokea joidenkin kertomusten moderneja versioita ja itseasiassa nämä 7xSF- kiertueet ovat olleet ajoittain Apostolien tekojen moderneja versioita. Jos ihmiset saisivat kokea, mitä me olemme saaneet kokea, yhä harvempi epäilisi Raamatun paikkansapitävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti