torstai 6. heinäkuuta 2017

Räntää, vesisadetta, erilaista kulttuuria ja tuntureita

Eilinen aamu aukeni vesisateessa ja sellaisena päivä jatkui koko päivän. Ajoimme Sieppisjärvelle puuskittaisessa tuulessa sateen piiskatessa tietä ja meitä. Perillä löysimme pienen helluntaiseurakunnan joka sinnittelee muutaman aktiivin avulla palvellen Herraa ja Kolaria.

Saimme kuivattaa tavaramme ja nauttia lounaan. Sitten suuntasimme kohti Kolarin keskustaa ja K-markettia. Kun näin paikan sateen piiskatessa pihaa, ajattelin ettei tässä ole mitään järkeä. Ihmiset kulkivat kauppaan ja takaisin, me pystytimme telttaa sateen ja tuulen yltyessä. Huomasimme, että kitara oli unohtunut seurakuntaan eikä meillä ollut mitään soitinta. Alakulo ja epäusko meinasi todella iskeä.

Pidimme kuitenkin pienen tilaisuuden, kerroimme kiertueesta ja ihmiset kuuntelivat autoissaan. Jotkut kävivät juttelemassa. Osa torjui lehdet tylysti. Lopulta toivotimme siunausta kunnalle ja poistuimme Sieppijärvelle, missä saimme taas syödä ja valmistautua rukouskokoukseen. Alkoi taistelu. Jäädäkkö koko ajaksi vai lähteä aikaisemmin, koska Muonioon oli Ylläksen ja Äkäslompolon kautta kahden tunnin matka kaatosateessa. Lopulta päätimme, että kerromme kiertueesta, laulamme pari laulua ja siunaamme seurakuntaa heidän jäädessään vielä rukoilemaan ja suuntaamme kohti Äkäslompoloa, mistä saisimme avaimen Muonion seurakuntakeskukseen.

Ajoimme Ylläksen maisemareittiä, mutta emme nähneet mitään maisemia sateen ja tuulen takia. Jounin kauppakeskuksessa oli Edu Kettusen konsertti alkamassa ja vaihdoimme hänen kanssaan muutaman sanan. Kata toi meille avaimen ja jatkoimme matkaa kun olimme hieman kertoneet, että mistä oikein kiertueessa oli kyse.

Olostunturia ennen alkoi sataa räntää ja lämpötila oli kaksi astetta. Räntä tiivistyi visiiriin ja pyörän etupleksiin, mikä oli kyllä itselle ihan tuttu ilmiö. Nauratti. Nyt on heinäkuu. Muille ilmiö oli vieraampi. Pääsimme perille märkinä ja osa todella kylmissään. Söimme iltapalan ja menimme nukkumaan. Sain oman pienen yksiön omalla vessalla. Luksusta. Pesin nyrkkipyykkiä ja kuivatin patterilla yön.

Nyt olemme Kittilän Alakylässä. Tästä päivästä ajattelin kirjoittaa huomenna, nyt on pakko alkaa nukkua. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti