tiistai 25. heinäkuuta 2017

Taivaasta maan päälle

Nyt kun on hieman aikaa kulunut kotiinpalusta, niin on vielä jotain sydämellä ja niitä havaintoja haluan vielä tässä viimeisessä tekstissäni valottaa ja tuoda kiertueen jälkeisiä tunnelmia ilmi.

Filippiläiskirjeessä Paavali kirjoitti kuinka Kristus alensi itsensä ihmiseksi, luopui kirkkaudestaan ja syntyi ihmiseksi tänne meidän joukkoomme. Jumala tuli ihmiseksi ja eli kanssamme. Hän koki meidän surumme, ahdituksen ja jopa varmasti kiusauksen, muttei langennut. Hänet hylättiin omiensa toimesta. Lopulta Hänet ristiinnaulittiin, mutta hautaaminen ei ollut loppu, kuten jopa opetuslapset luulivat. Hän nousi kuolleista ja sitä sanomaa kristikansa on julistanut viimeiset 2000 vuotta.

Miltäköhän Jeesuksesta tuntui Hänen kasvaessaan, kun Hän oppi tuntemaan itsensä Jumalan Poikana ja muisteli kirkkaudessa viettämäänsä aikaa ennen ihmiseksi syntymäänsä? Muistiko Hän sen? Kuinka usein Hän toivoikaan, ettei olisi tullut maan päälle vaan olisi saanut olla Isän luona Taivaassa?

Olemme saaneet kuulla kertomuksia siitä, miten jotkut ovat käyneet Taivaassa tai kokeneet Taivaskokemuksen ja heistä on ollut ikävää palata tänne takaisin maan päälle kuolevaisuuteen ja kärsimykseen. Moni on kertonut, että olisi halunut jäädä sinne, missä ei enää ole kyyneleitä eikä tuskaa ja jatkuva Jumalan läsnäolo. Tämä on toisaalta lohtu meille täällä eläville poisnukkuvien kohdalla. Heillä on oikeasti paljon parempi ja tuskin kukaan heistä haluaisi palata tänne murheen alhoon, missä toki on paljon myös ilon aiheita.

Joka vuosi kun olen ollut 7xSF-kiertueella, olen kokenut ikäänkuin palanneeni "taivaasta" maan päälle. Vaikka kokemusta ei sinällään varmaan voi verrata oikeaan Taivaaseen, niin Jumalan läsnäolo, Isän rakkaus ja Jeesuksen työ on ollut niin käsinkosketeltavaa, että paluu arkeen on aina haastavaa. Paluu elämään, missä ei joka päivä ole uskovien yhteydessä ja rukouksessa. Arkeen, missä välillä Jumala tuntuu hyvin kaukaiselta.

Toki kokemus muistuttaa kaikkia leirikokemuksiani, missä yhteisöllisyys loppuu ja onkin ikäänkuin tyhjän päällä. Silti se ei ole vain sitä. Ymmärrän näkemykset, joiden mukaan näin on, mutta koska olen molempia kokenut, niin 7xSF:n kokemukset Uuden testamentin kaltaisten tilanteiden mukana ollessa, oli paljon muutakin kuin vain reissun mahtavat tunnekokemukset. Jumalan läsnäolo oli välillä käsinkosketeltavaa, sitä ei pysty sanoin selittämään.

Mitä kiertueesta jäi itselle jäljelle? Uusi tuttavuuksia seurakunnista, uskoontuloja, ihmisten puolesta rukoilua ja ryhmässä sekä itsessä tapahtuneita uudistumisia. Toivon ja rukoilen, että oma rukouselämä säilyisi yhtä aktiivisena kuin kiertueella. Nyt ymmärrän vielä paremmin kuin ennen että voin rukoilla ja olla Isään yhteydessä ihan milloin ja missä vain. Hän kuulee sanattomatkin huokaukset eikä Hänelle ole mahdottomia tehtäviä eikä myöskään niin pieniä asioita, mitä ei voisi Hänelle viedä.

Vaikka keidashetkiksi tulevat edelleen muodostumaan seurakunnan kokoontumiset, yhteinen rukous vaimon kanssa ja satunnaiset Gospel Riders- tapaamiset, niin jotain on taas muuttunut. Näin uskon. Mitä tuleva vuosi ennen viimeistä "Se on täytetty 2018"-kiertuetta tuo tullessaan, on Jumalan kädessä. En tiedä missä olemme ensi vuonna, olemmeko Virroilla, Varsinais-Suomessa vai missä. Mutta olimme missä vain, siellä on hyvä olla Jumalan kanssa. Ja eräänä päivänä pääsemme samaan kirkkauteen minne Kristus meni Isän luokse. Tämä on kristityn toivo ja voimavara tässä pimenevässä maailmassa ja se, että Hän on kanssamme joka päivä aikojen loppuun asti. Hän on seuraajissaan Pyhän Hengen kautta. Niin uskomattomalta kuin se joskus meitä uskovia katsoessa tuntuukin :D

Jumala On. Hän muutti minun elämäni, Hän on muuttanut miljoonien muiden elämän. Hän on ilmestynyt joillekin jopa silmin havaittavasti tai korvin kuultavasti. Mutta ennenkaikkea sisäisenä varmuutena ja ilmoituksena siitä, että Hän on elävä Jumala, joka haluaa olla juuri Sinuun yhteydessä, koska on mielistynyt Sinuun. Hän haluaisi viettää aikaa kanssasi, iloita sinusta ja ennenkaikkea antaa kaikki syntisi anteeksi ja puhdistaa kaikesta vääryydestä. Hän haluaa lohduttaa sinua, parantaa sairautesi ja ennenkaikkea sitä, että olisit yhtä läheisessä suhteessa eräänpä päivänä kuin Jeesus Isän kanssa oli ja on.

Elämä Jumalan kanssa ei ole tylsää, päinvastoin! Hän on todellinen seikkailukasvattaja, sen olen saanut oppia! Jännityksellä odotan, mitä saan Hänen kanssaan vielä elämässä kokea. Toki muistaen, että pahimmassa tapauksessa uskovana minua saattaa odottaa sama kohtalo kuin Jeesuksella ja miljoonilla kristityillä ympäri maailmaa. Joka tapauksessa kristityn käy hyvin. Joko Jumala säästää tai sitten Hän ottaa kirkkauteensa. Tässä toivossa on hyvä elää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti