tiistai 11. heinäkuuta 2017

Upea tori ja yllättäviä kohtaamisia siellä ja Nuorisokeskus Oivangissa

Aamulla porot vaelsivat ikkunan alla kun heräsimme. Söimme loistavan aamupalan. Suuntasimme Kuusamon torille aurinkoisessa kelissä. Porotokkia oli välillä tiellä. Torilla tapasimme luterilaisen kirkon, vapaaseurakunnan ja helluntaiseurakunnan yhdyshenkilöt. Torilla ihmiset olivat kiinnostuneita kerhostamme. Seurakunnat antoivat tervehdyksensä ja luterilainen kanttori ja kappalainen laulattivat virren. Tämän jälkeen oli meidän vuoromme. Jälleen kerran saimme jakaa Jumalan sanaa sekä musiikin että puheiden muodossa.

Aivan loppupuolella ennen lähtöä juttelimme nuoren naisen kanssa (Pentin kehuttua tätä kauniiksi) ja kysyin, että milloin hän oli kuullut viimeksi, että Jumala rakastaa häntä? Hän sanoi, että viikko sitten rippijuhlissa. Juttelimme uskosta ja Jumalasta hyvässä hengessä vaikka hän sanoi, että on enemmänkin ateisti, mutta avoin kaikille uskonnoille ja ajatuksille.

Kun teimme lähtöä nuoriso-ja luontomatkailukeskus Oivankiin, hän kuuli sen ja kysyi, että milloin menemme sinne? Sanoin, että tässä ihan heti. Hän käski sanoa terveisiä punatukkaiselle keittiötyöntekijälle, Riitalle. Kun saavuimme Oivankiin, niin Panu oli siellä vastassa iloisesti ja kertoi meille lyhyesti paikasta ja sitten lähdimme kahville. Keittiössä punalettinen nuori nainen tuli morjestamaan ja kerroin terveiset torilla tapaamaltamme Joannalta. Riitta ihmetteli, että miten olimme hänen ystäväänsä törmänneet. Kerroin ja tajusin myös samalla, että minähän tunsin Riitan nuorisokeskuksien työntekijäpäiviltä :D Hän oli yksi, jolle marraskuussa Hyvärilässä lupasin, että kiertueemme tänä vuonna kyllä vierailee myös Oivangissa. Viime vuonna ikävä kyllä ajoimme vain ohi ajaessamme Vasaraperään yöksi.

En usko sattumaan, vaan johdatukseen. En vielä tiedä mikä tarkoitus tällä kaikella on. Se selviää aikanaan. Oli erittäin mukavaa saada Panulta ohjattu kierros nuorisokeskuksessa ja sain tutustua jälleen yhteen hienoista keskuksista! Kiitos vielä!

Päivän pettymys oli se, että tilaamani osa ei ollut tullut Seinäjoelta eikä Matkahuollossa tiedetty edes, että onko se lähtenyt eikä tiedetty myöskään Jokiniemellä Seinäjoella.En siis tätä kirjoittaessani tiedä missä tilaamani on kulkee.

Luotan kuitenkin siihen, että Jumala kyllä asian järjestää ja osa löytyy jostain. Kohta saunaan ja iloisin mielin illanviettoon. Huomenna on aamurukous klo 5 ja startti klo 8 kohti Puolankaa. Enää jäljellä on Muhos ja sitten maaliin Kalajoelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti