perjantai 7. heinäkuuta 2017

Koleaa aamua ja kaunista jokirantaa

Muoniossa toissa-aamu aukeni aurinkoisempana, mutta kylmänä. Aamulla ajattelimme, että voisimme tulla markkinoilta takaisin majoitukseen lepäämään, koska kaikki olivat aika väsyneitä edellisen päivän kelissä ajamisesta ja muutenkin kiertueesta, joka oli puolivälissä.

Lähdimme markkinoille, missä edelleen tuuli aika kylmästi. Ihmisiä oli niukasti, mutta he toivottivat meidät ystävällisesti tervetulleiksi. Navakassa tuulessa pystytimme teltan ja taistelimme, ettei se lähtenyt tuulen mukana lentoon.

Pidimme yhden setin ensin ja sitten jostain tuli ajatus pitää myös toinen, koska ajattelimme että ihmisiä saattaisi tulla lisää. Takaraivossa tosin oli aamurukouksessa saatu saatu ajatus levosta majoituspaikassa, mutta ajattelimme että ehtisimme myös levätä.

Toiseen settiin ei hirveästi uusia ihmisiä tullut, joten pidimme sen lyhyempänä. Joidenkin ihmisten puolesta rukoilimme ja mainostimme nuorten työpajan kahvilaa sekä paria lasten pitämää myyntipistettä. Lopulta pakkasimme tavarat ja lähdimme Shellille syömään. Matkalla sinne oli tietyö, joka aiheutti hieman haasteita muutamille jäsenillemme. Ajoin toisen pyörän loppumatkan huoltoasemalle, koska tiessä oli kaistojen välissä korkea hiekkavalli.

Kokeilin molempien pyöriä (custom) hiekkaparkkipaikalla ja niitä oli yllättävän helppo käsitellä. Moni pelkää hidasajoa ja sanoo, ettei ole voimaa vaikka oikeasti kyse on pyörän käsittelystä kaasun, takajarrun ja kytkimen kanssa.

Söimme ja palasimme majoitukseen odottamaan avaimenhakijaa. Muut lepäsivät. Oma leponi menikin tankkilaukun mekanismin korjaamiseen, mutta lähdimme lopulta virkeinä kohti Kittilää. Matkamme kestikin hieman kauemmin kuin olimme ajatelleet kaupassakäynnin ja tankkauksen takia. Perillä odotti aurinkoinen jokiranta ja täydellinen rauha. Saunassa käytyämme saimme nukkua levolliset yöunet ja saimme jatkaa kohti uusia seikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti